Helga: 30% – det kan vi gøre meget bedre!

Stem på en kvinde til lokalvalgene 21. november!

Det budskab har jeg været med til at råbe så højt som muligt, lige siden jeg besluttede at stille op som kandidat. For ligestilling og lige repræsentation kommer ikke af sig selv.

“50-årig mand. Etnisk dansk. Kort eller mellemlang videregående uddannelse og offentligt ansat. Det er en typisk profil på en af landets 2.444 byrødder.” – sådan konkludereren én af forskerne bag undersøgelsen ”KV – Analyser af kommunalvalget 2013”.

På Dragør markedet i Juni slog de kvindelige socialdemokrater på Amager et slag for ligestillingen på landets rådhuse. På billedet ses Trine Madsen kandidat fra Sundbyøster, Anette Billesboelle og Lisbeth Dam Larsen kandidater i Dragør og Julie Frølich, kandidat fra Sundbyvester.

Kun lige under 30% kvinder blev valgt ind ved sidste kommunalvalg i 2013, og ud af vores 98 borgmestre er der kun 12 kvinder.

Det værste er, at billedet har stort set sådan ud de sidste 25 år. Det har med andre ord ikke rykket sig en meter: Kvinder har været underrepræsenteret i lokalpolitik lige siden den første kvinde blev valgt ind!

Det er en demokratisk udfordring, som vi vil gøre noget ved i Socialdemokratiet. Derfor har vi oprettet Helga Netværk.  Helga Netværk er opkaldt efter Helga Larsen, opkaldt efter socialdemokraten Helga Larsen, en af de første valgte kvinder i Københavns Borgerrepræsentation og Folketinget.

Under parolen “De lokale valg handler om de helt nære ting i vores dagligdag – tør vi overlade det til mændene alene?” inviterede Helga Netværk derfor til debat på Folkemødet i år.

Billeder fra debatten “Tør vi overlade det til mændende alene?” Folkemødet på Bornholm 2017. Debatborde med kvindelige socialdemokratiske kandidater.

En debat der stillede to grundlæggende spørgsmål til de omkring 20 kvindelige kandidater på tværs af landet, der deltog i debatten:
Hvorfor har vi så få kvinder i lokalpolitik? Og hvad gør vi ved det?

 

Billeder fra debatten “Tør vi overlade det til mændende alene?” Folkemødet på Bornholm 2017. Facilitatorerne: Trine Madsen og Laura Rosenvinge, begge kandidater til Borgerrepræsentationen i København.

 

 

Det er vigtige spørgsmål, vi er nødt til at blive ved med at debattere rundt omkring i partierne og partiforeningerne, hvis vi skal begynde at rykke på de 30%.

Jeg har tænkt mig at fortsætte debatten hele efteråret sammen med mine medkandidater til kommunalvalget.

Næste gang du kan møde os er på Rådhuspladsen d. 9. september – kom og møde os og få en snak om hvordan vi får flere kvinder i lokalpolitik i Danmark!

Det er for sent for os i partierne at stille flere kvinder op nu, da opstillingslisterne er lavet. Men DU kan gøre noget ved det d. 21. november: Stem personligt på en kvinde!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *